Digital smile design

DSD – Digital Smile Design

Digital smile design je novi koncept koji omogućava virtualno planiranje novoga osmijeha uz pomoć nekoliko fotografija i posebne računalne tehnologije.

Prednosti DSD-a

Digital smile design kao novi koncept pruža posebnu mogućnost zajedničkog kreiranja blistavog osmijeha, gdje je komunikacija između pacijenta, doktora i zubotehničkog laboratorija konstantna tijekom cijelog procesa izrade savršenog osmjeha.

Što to znači za pacijenta?

Prednosti za pacijenta se vide u tome što putem digital smile design-a kreiramo i određujemo idealnu veličinu zuba, oblik i položaj zuba te nam on također pomaže u analizi broja zuba koji su potrebni kako bi rad bio i kako bi osmjeh bio savršen za svakoga pacijenta. Slušamo vaše želje te zajednički popunjavamo praznine između zuba, stvaramo željeni oblik upravo onako kako smo se dogovorili.

Putem DSD-a dobivamo digitalne fotografije vašeg osmijeha, zubi te crta i izraza lica uz pomoću kojih upoznajemo ključne parametre vašeg sadašnjeg osmijeha. Cijeli koncept baziran je na analizi pacijentovih facijalnih i dentalnih proporcija i time stvaramo savršeni virtualni osmijeh koji kasnije prenosimo u stvarnost!

Zubi su samo dio savršenog osmijeha, cilj DSD-a je pronalazak savršenog oblika i veličine zuba koji će se u potpunosti slagati s pacijentovim emocijama, osmijehom, ekspresijom lica i osobnosti. Nakon gotovih fotografija i analizom estetskih nedostataka pacijenta, dobivene podatke šaljem u dentalni laboratorij na daljnju izradu.

Svi radovi bazirani su na minimalno invazivnim protetskim protokolima te individualnom pristupu u kojima maksimalno štedimo pacijentove zube.