Implantologija

Što je implantologija?

Implantologija je znanost koja se bavi ugradnjom implantata u gornju i ili u daljnju čeljust.

Zubni Implantat

Implantat za zube je umjetni zubni korijen koji se kirurškim putem postavlja u čeljusnu kost kako bi se zamijenio prirodni zub. Implantologija predstavlja disciplinu dentalne medicine koja je u zadnjih pola stoljeća doživjela veliki uspjeh zahvaljujući najmodernijim tehnologijama. U ordinaciji Smile Design Kovač očekuju vas moderne i inovativne tehnologije te bezbroj mogućnosti unapređenja dugotrajnog i kvalitetnog osmijeha. Uspješnost ovakve terapije kreće se od 95 do 100 posto – što ju čini jednom od najsigurnijih i najdugotrajnijih terapija dentalne medicine.

Protetske mogućnosti na implantatima su:

  • Nadomještanje jednog izgubljenog zuba

U slučaju nedostatka jednog zuba implantat omogućava idealno rješenje gdje se izbjegava invazivno brušenje susjednih prirodnih zuba. Takav implantat je dugoročno i kvalitetno rješenje obzirom na tzv. klasičan most

  • Nedostatak nekoliko zuba u obliku mosta

Ovisno o broju izgubljenih zubi, postavljaju se dva ili više implantata koji premošćuju bezubnu regiju u usporedbi s alternativom kao što je proteza. U ovakvim slučajevima rade se mostovi na implantatima koji su zapravo izvrsna zamjena za vaše prirodne zube. Ovim putem izbjegnut ćemo mobilnu protezu i ono najvažnije – očuvat ćemo vaše zube.

  • Gubitak svih zubi – potpuna bezubost

U slučaju potpune bezubosti gubitak zuba nadomješta se fiksnim mostom ili protezom koja je pričvršćena na implantate.

All – on – 4 system

All – on – 4 system je revolucionarni koncept tvrtke Nobel Biocare omogućava da se potpuna bezubost sanira putem 4 implantata te pacijent isti dan dobije zamjenske zube. Ovakav savršeni koncept pogodan je za pacijente koji na stražnjim dijelovima čeljusti nemaju razvijene kosti za klasičnu ugradnju implantata. U ordinaciji Smile Design Kovač svojim pacijentima omogućavamo fiksnu rehabilitaciju te nakon 3 mjeseca zacjeljivanja – trajni i dugoročno učinkoviti rad.

Hybridna proteza

Ovakva vrsta proteze pogodno je rješenje za pacijente koji imaj izražen gubitak kosti ili je kost poprilično smanjena. Fiksna rehabilitacija je tada nemoguća. U ovom slučaju naš tim izrađuje hybridnu protezu, čiji su temelj 4 implantata koja se postavljaju u prednju regiju i time stabiliziraju protetski rad. Čvrstoća, efikasnost i dugoročnost odlikuju ovu vrstu proteze.

Zubni implantat

Naša ordinacija isključivo koristi premium implantate tvrtke Nobel Biocare. Jedan od glavnih razloga za korištenje takvog sustava je doživotna garancija samog zubnog implantata te bezbroj protetskih mogućnosti. Uz to, uspješnost prihvaćanja implantata iznosi 96% !

Abutment

Protetski je dio koji omogućava vezanje krunice na implantat. Materijali od kojih se radi abutment su titanski i cirkonski. Naš tim stručnjaka preporučuje isključivo cirkonski abutment – zbog bolje estetike i mogućnosti rada s „bezmetalnim krunicama“.