Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zubi jedan je od najpopularnijih i najčešće izvođenih stomatoloških postupaka u današnje vrijeme. Suvremeno doba vizualno je doba, a skladan, bijeli osmijeh nikad nije bio važniji i potrebniji za naše samopouzdanje i uspješniju interakciju s ljudima koji nas okružuju. Postupak izbjeljivanja zubi potpuno je neinvazivan te nema negativnih utjecaja na zubnu caklinu. Ovim postupkom pacijentu omogućavamo svjetlije i bjelje zube te estetski atraktivan i blistav osmijeh. Pod kontrolom i izvedbom stomatologa izbjeljivanje zubi je sigurno, potpuno bezbolno te maksimalno učinkovito.

Zašto izbijeliti zube?

Osmijeh je prva stvar koju ljudi oko vas primjećuju prilikom interakcije s vama. Putem osmijeha izražavamo emocije poput sreće, radosti i veselja. Zdrav i lijep osmijeh privlači pažnju i ulijeva samopuzdanje te pozitivno utječe na vašu komunikaciju sa drugim osobama. Ipak, s godinama zubi gube svoj sjaj i bjelinu zbog različitih uzroka, poput nepravilnog održavanja oralne higijene ili prehrambenih i životnih navika poput pušenja, konzumacije kave i tamnih pića. Spoznaja da Vaš osmijeh, uslijed navedenih faktora, nije više blistav i sjajan kakav je nekad bio može Vam značajno utjecati na samopouzdanje i kvalitetu života.

Tko god se susreo s ovim problemom u jednom trenutku se zapitao kako izbijeliti zube i pritom naišao na razne sumnjive metode koje, osim što nisu preporučene od strane struke, na razne načine čine više štete nego koristi vašim zubima. Prirodno izbjeljivanje zubi raznim preparatima iz kućne radinosti, poput sode bikarbone, oduzet će Vam vrijeme, a učinak će biti gotovo neprimjetan. S druge strane, različite trakice za izbjeljivanje zubi ili gelovi te slične supstance korištene bez konzultacije i nadzora stomatologa mogu uzrokovati osjetljivost zuba i oštećenje zubne cakline.

Povjerite svoj osmijeh stručnjacima

U stomatološkoj ordinaciji Smile Design Kovač učinkovito, bezbolno i neinvazivno vratite svojim zubima blistav osmijeh kojim ćete ponovno osvojiti svakog sugovornika i vratiti samopouzdanje i estetiku vašem licu.
 • Potpuno bezbolan proces
 • Odmah vidljivi rezultati
 • Dugotrajan učinak tretmana
 • Izbjeljivanjem zubi vraćamo samopouzdanje
 • Znanstveno dokazan postupak, bez negativnih utjecaja na zubnu caklinu
 • Mogućnost provedbe postupka u udobnosti vlastitog doma

Postupak izbjeljivanja zubi

Postoji nekoliko metoda izbjeljivanja zubi koje vršimo u ordinaciji dentalne medicine Smile Design Kovač i jedna stvar im je zajednička – sve su brze, neinvazivne i bezbolne. Izbjeljivanje zubi vrlo je čest postupak u estetskoj stomatologiji upravo zbog toga što se u kratkom vremenu postižu odlični rezultati uz maksimalno očuvanje cjelovitosti zuba i zubne cakline.

Prva metoda izbjeljivanja zuba je uzimanje otiska čeljusti pacijenta u ordinaciji na temelju kojeg se izrađuje prozirni štitnik u koji se stavlja vodikov peroksid. Pacijent nosi štitnik iduća dva tjedna, dva do tri sata dnevno. Prednost ove metode je to što se gotovo u potpunosti odvija izvan ordinacije, što omogućuje pacijentu da iz udobnosti vlastitog doma na potpuno siguran i bezbolan način, primjenom postupka u trajanju od svega nekoliko sati dnevno, izbijeli zube i dobije sjajan, bijeli osmijeh.

Druga metoda odvija se u cijelosti u ordinaciji. Tom prilikom prvo se zaštiti zubno meso i slobodni zubni vratovi, a zatim se na zube pacijenta nanosi 39-postotni vodikov peroksid. Postupak se vrši dva do četiri puta i traje 20 minuta. Kao i nakon prve metode, po završetku postupka vidljiva je značajna razlika u boji i sjaju zubi u odnosu na ranije.

U oba slučaja postupak je bezbolan. Vodikov peroksid aktivna je tvar koja djeluje na molekule koje utječu na tamniju boju zuba, no ne oštećuje sam zub te je u potpunosti sigurna supstanca. U manjem broju slučajeva nakon izbjeljivanja zuba može se javiti privremena osjetljivost zuba, osobito ukoliko je caklina u određenoj mjeri već oštećena prije samog tretmana, ali ta osjetljivost je, ukoliko do nje dođe, kratkotrajna i prolazna.

Jeste li vi kandidat za izbjeljivanje zubi?

U današnje vrijeme blistav, bijeli osmijeh naše je najjače oružje. Nikada nije bilo lakše vratiti sigurnost i samopouzdanje na lice.

Niste sigurni jeste li vi kandidat za izbjeljivanje zubi? Pripremili smo za Vas kratki upitnik putem kojeg ćete lakše doći do odgovora.

Ne tražite odgovore na internetu i raznim forumima, ispunite kratki upitnik i saznajte izravno od naših stručnjaka kako učinkovito i dugotrajno izbijeliti zube i je li je to idealno rješenje za Vas.

Često postavljena
pitanja

Što je izbjeljivanje zubi laserom?
Što je izbjeljivanje zubi zoom lampom?
Izbjeljivanje jednog avitalnog zuba?
Kako izbijeliti zube?
Koliko dugo traje efekt izbjeljivanja
Zašto zubi tamne?

Kontakt informacije

Adresa

Osijek
Ulica kralja Zvonimira 33, 31327, Općina Bilje

Radno vrijeme

 • Parni datumi:
  13:00 h – 20:30 h
 • Neparni datumi:
  07:00 h – 14:30 h
 • Radna subota:
  Druga u mjesecu