All on 4 implantati

Što je All on 4 metoda?

All ON 4 je revolucionalrno rješenje za zamjenu svih zuba u jednoj čeljusti na četiri implantata. All on 4 učinkovito u potpunosti rješava problem bezubosti donje ili gornje čeljusti neovisno o razlogu gubitka zuba. Putem all on 4 metode svatko ima mogućnost vratiti osmijeh na lice uz maksimalnu funkcionalnost i autentičan osjećaj poput prirodnih zubi.

Metoda implantata

All on 4 prednosti

All on 4 metoda brzo je i učinkovito rješenje za nedostatak zubi u cijeloj gornjoj ili donjoj čeljusti. S obzirom da je u pitanju ugradnja mosta, umjesto pojedinačnih zubnih implantata za svaki zub, dovoljno je ugraditi samo četiri implantata na koje se zubni most u konačnici pričvršćuje.

U većini slučajeva zahvat se u potpunosti izvršava u jednom danu, što pacijentu omogućuje da odmah ima postavljene svoje nove zube, odnosno privremeni most. Samim time estetika i funkcionalnost zubne čeljusti pacijenta nije narušena u razdoblju zacjeljivanja, nakon kojeg se postavlja trajni most.

Ovim postupkom uz samo četiri zubna implantata nadoknađuju se izgubljeni zubi cijele čeljusti. Osim brzog postupka ugradnje i relativno kratkog vremena oporavka, ovo protetsko rješenje je u potpunosti fiksno i pacijentu pruža osjećaj pravih zubi te značajno poboljšava funkciju žvakanja, estetski dojam i samopouzdanje pacijenta. Upravo ove prednosti svrstavaju ovu metodu među najpopularnije i najizvođenije implantološke postupke u modernoj stomatologiji.

Razvoj ove metode bio je uvjetovan problematikom otežane, odnosno nemoguće ugradnje implantata u stražnje dijelove donje ili gornje čeljusti. „Sve na četiri“ metoda, osim što je inovativna, za pacijenta je izuzetno praktična i učinkovita te rezultira dugotrajnim i pouzdanim protetskim rješenjem za potpunu bezubost gornje ili donje čeljusti.

Zašto odabrati nas?

Uz njegovanje najvišeg standarda kvalitete te individualni pristup, u stomatološkoj ordinaciji Smile Design Kovač koristimo isključivo najkvalitetnije zubne implantate dokazanih i pouzdanih brandova Astra EV i Straumann. Naši zadovoljni pacijenti potvrđuju našu stručnost i posvećenost, a značajno iskustvo u implantologiji jamstvo je da ćete i vi biti zadovoljni vašim novim osmijehom.

 • Besplatni stomatološki pregled
 • Individualni pristup i dijagnostika
 • Doživotno rješenje
 • Stručni tim i tisuće ugrađenih implantata
 • Privremeni zubi odmah
 • Prirodan osjećaj poput pravih zubi

All on 4 ugradnja

All on 4 ugradnja implantata izvodi se pri lokalnoj anesteziji, što ju čini u potpunosti bezbolnom za pacijenta. Prije same ugradnje implantata izrađuje se rendgenska snimka čeljusti radi utvrđivanja stanja čeljusti i planiranja zahvata. Dva zubna implantata ugrađuju se u prednji dio čeljusti pod kutem od 90 stupnjeva, dok se preostala dva implantata ugrađuju u stražnji dio čeljusti pod kutem od 45 stupnjeva.

Oporavak nakon zahvata

Po završetku ugradnje implantata pacijent je spreman za postavljanje privremenog protetskog nadomjeska. Nakon oporavka i srastanja tkiva čeljusne kosti i implantata, što može potrajati do 3 mjeseca, pacijentu se izrađuje i postavlja trajni protetski nadomjestak.

All on 6

Osim All on 4 metode, postoji i All on 6 metoda pri kojoj se ugrađuje šest zubnih implantata umjesto četiri, što omogućuje dodatnu razinu učvršćenosti mosta koji se na njih fiksira. Mogućnost All on 6 ugradnje ovisi prije svega o stanju čeljusti, odnosno čeljusne kosti pacijenta na koju se ugradnja izvršava.

Postupak ugradnje

  • Utvrđivanje stanja

   Na pregledu se utvrđuje stanje čeljusti te je li potrebno izvršiti neki dodatni zahvat prije same ugradnje. Također se radi rendgenska dijagnostika radi planiranja daljnjeg tijeka zahvata.

  • Ugradnja All on 4 implantata

   Dva prednja implantata ugrađuju se pod kutem od 90 stupnjeva, dok se dva stražnja implantata ugrađuju pod kutem od 45 stupnjeva. Zahvat traje 120-160 minuta.

  • Postavljanje privremenog mosta

   Na temelju otiska čeljusti izrađuje se privremeni most koji se idući dan postavlja na ugrađene implantate.

  • Postavljanje trajnog mosta

   Nakon oporavka koji traje do 3 mjeseca, postavlja se trajni most.

  Jeste li kandidat za ugradnju?


  Razni su razlozi koji mogu dovesti do gubitka zuba, od traume do bolesti zuba i zubnog tkiva. Upravo je All-on-4 metoda idealno rješenje za potpunu bezubost gornje ili donje čeljusti. Potpun i estetski privlačan osmijeh, uz funkcionalnost jednaku prirodnim zubima, sada vam je nadohvat ruke.

  Pacijent sa all on 4

  Što je potrebno prije ugradnje?

  Prvo je potrebno dijagnosticirati vaše stanje čeljusti te sukladno tome dogovoriti plan terapije s doktorom. U drugoj fazi radi se priprema ugradnje.

  All on 4 cijena

  Želite unaprijediti svoj osmijeh te vas zanima jeste li kandidat i koliko košta All on 4? Naručite se na besplatan stomatološki pregled i konzultaciju s doktorom u našoj ordinaciji u Osijeku ili nam jednostavno pošaljite upit kako bismo utvrdili stanje, mogućnost ugradnje i cijenu all on 4.

  Prije – Poslije


  Često postavljena
  pitanja

  Što je All-on-4?
  Koja je cijena All on 4?
  All on 4 akcija
  Boli li ugradnja?
  Kako čistiti zube ugrađene All on 4 metodom?
  Koju metodu odabrati, “sve na četiri” ili “sve na šest”?
  Koliko traje oporavak nakon ugradnje?

    Kontakt informacije

    Adresa

    Šamačka 1, 31000, Osijek

    Radno vrijeme

    • Ponedjeljak:
     13:00 h – 20:30 h
    • Utorak:
     07:00 h – 14:30 h
    • Srijeda:
     13:00 h – 20:30 h
    • Četvrtak:
     13:00 h – 20:30 h
    • Petak:
     07:00 h – 14:30 h