All on 4

Što je All on 4 metoda?

ALL ON 4 je revolucionalrno rješenje za zamjenu svih zuba u jednoj čeljusti na četiri implantata. All on 4 učinkovito u potpunosti rješava problem bezubosti donje ili gornje čeljusti neovisno o razlogu gubitka zuba. Putem All on 4 metode svatko ima mogućnost vratiti osmijeh na lice uz maksimalnu funkcionalnost i autentičan osjećaj poput prirodnih zubi.

All on 4 metoda

Prednosti All on 4 ugradnje

All on 4 metoda brzo je i učinkovito rješenje za nedostatak zubi u cijeloj gornjoj ili donjoj čeljusti. S obzirom da je u pitanju ugradnja mosta, umjesto pojedinačnih implantata za svaki zub, dovoljno je ugraditi samo četiri implantata na koje se zubni most u konačnici pričvršćuje.

U većini slučajeva zahvat se u potpunosti izvršava u jednom danu, što pacijentu omogućuje da odmah ima postavljene svoje nove zube, odnosno privremeni most. Samim time estetika i funkcionalnost zubne čeljusti pacijenta nije narušena u razdoblju zacjeljivanja, nakon kojeg se postavlja trajni most.

Ovim postupkom uz samo četiri zubna implantata nadoknađuju se izgubljeni zubi cijele čeljusti. Osim brzog postupka ugradnje i relativno kratkog vremena oporavka, ovo protetsko rješenje je u potpunosti fiksno i pacijentu pruža osjećaj pravih zubi te značajno poboljšava funkciju žvakanja, estetski dojam i samopouzdanje pacijenta. Upravo ove prednosti svrstavaju All on 4 metodu među najpopularnije i najizvođenije implantološke postupke u modernoj stomatologiji.

Razvoj ove metode bio je uvjetovan problematikom otežane, odnosno nemoguće ugradnje implantata u stražnje dijelove donje ili gornje čeljusti. All on 4 postupak, osim što je inovativan, za pacijenta je izuzetno praktičan i učinkovit te rezultira dugotrajnim i pouzdanim protetskim rješenjem potpune bezubosti gornje ili donje čeljusti.

Zašto ugraditi All on 4 kod nas?

Uz njegovanje najvišeg standarda kvalitete te individualni pristup, u stomatološkoj ordinaciji Smile Design Kovač koristimo isključivo najkvalitetnije zubne implantate dokazanih i pouzdanih brandova Astra EV i Nobel Biocare. Naši zadovoljni pacijenti potvrđuju našu stručnost i posvećenost, a značajno iskustvo u implantologiji jamstvo je da ćete i vi biti zadovoljni vašim novim osmijehom.

 • Besplatni stomatološki pregled
 • Individualni pristup i dijagnostika
 • Doživotno rješenje
 • Stručni tim i tisuće ugrađenih implantata
 • Privremeni zubi odmah
 • Prirodan osjećaj poput pravih zubi

All on 4 ugradnja

All on 4 ugradnja implantata izvodi se pri lokalnoj anesteziji, što ju čini u potpunosti bezbolnom za pacijenta. Prije same ugradnje implantata izrađuje se rendgenska snimka čeljusti radi utvrđivanja stanja čeljusti i planiranja zahvata. Dva zubna implantata ugrađuju se u prednji dio čeljusti pod kutem od 90 stupnjeva, dok se preostala dva implantata ugrađuju u stražnji dio čeljusti pod kutem od 45 stupnjeva.

Po završetku ugradnje implantata pacijent je spreman za postavljanje privremenog protetskog nadomjeska. Nakon oporavka i srastanja tkiva čeljusne kosti i implantata, što može potrajati do 3 mjeseca, pacijentu se izrađuje i postavlja trajni protetski nadomjestak.

All on 6

Osim All on 4 metode, postoji i All on 6 metoda pri kojoj se ugrađuje šest zubnih implantata umjesto četiri, što omogućuje dodatnu razinu učvršćenosti mosta koji se na njih fiksira. Mogućnost All on 6 ugradnje ovisi prije svega o stanju čeljusti, odnosno čeljusne kosti pacijenta na koju se ugradnja izvršava.

Opis zahvata

  • Utvrđivanje stanja

   Na pregledu se utvrđuje stanje čeljusti te je li potrebno izvršiti neki dodatni zahvat prije same ugradnje. Također se radi rendgenska dijagnostika radi planiranja daljnjeg tijeka zahvata.

  • Ugradnja All on 4 implantata

   Dva prednja implantata ugrađuju se pod kutem od 90 stupnjeva, dok se dva stražnja implantata ugrađuju pod kutem od 45 stupnjeva. Zahvat traje 120-160 minuta.

  • Postavljanje privremenog mosta

   Na temelju otiska čeljusti izrađuje se privremeni most koji se idući dan postavlja na ugrađene implantate.

  • Postavljanje trajnog mosta

   Nakon oporavka koji traje do 3 mjeseca, postavlja se trajni most.

  Prije i poslije All on 4 terapije


  Pacijent poslije all on 4 ugradnje
  Pacijent prije all on 4 ugradnje

  Jeste li kandidat za All on 4 ugradnju?

  Razni su razlozi koji mogu dovesti do gubitka zuba, od traume do bolesti zuba i zubnog tkiva. Upravo je All on 4 metoda idealno rješenje za potpunu bezubost gornje ili donje čeljusti. Potpun i estetski privlačan osmijeh, uz funkcionalnost jednaku prirodnim zubima, sada vam je nadohvat ruke.

  Što je potrebno prije ugradnje All on 4?

  Prvo je potrebno dijagnosticirati vaše stanje čeljusti te sukladno tome dogovoriti plan terapije s doktorom. U drugoj fazi radi se priprema ugradnje.

  All on 4 cijena

  Želite unaprijediti svoj osmijeh te vas zanima jeste li kandidat za All on 4 metodu implantata? Naručite se na besplatan stomatološki pregled i konzultaciju s doktorom u našoj ordinaciji u Bilju, Osijek ili nam jednostavno pošaljite upit kako bismo utvrdili stanje i mogućnost ugradnje.