All on 4

All on 4 moderna je i revolucionarna metoda u suvremenoj stomatologiji putem koje se vrlo učinkovito u potpunosti rješava problem bezubosti donje ili gornje čeljusti. Neovisno o razlogu gubitka zuba, pomoću All on 4 metode svatko ima mogućnost vratiti osmijeh na lice uz maksimalnu funkcionalnost i autentičan osjećaj poput prirodnih zubi. Sam zahvat u osnovi je ugradnja zubnog mosta na četiri zubna implantata i predstavlja rješenje za dugo prisutan problem otežane ili onemogućene ugradnje zubnih implantata u stražnje područje zubne čeljusti.

Prednosti All on 4 ugradnje

All on 4 metoda brzo je i učinkovito rješenje za nedostatak zubi u cijeloj gornjoj ili donjoj čeljusti. S obzirom da je u pitanju ugradnja zubnog mosta, umjesto pojedinačnih zubnih implantata za svaki zub, dovoljno je ugraditi samo četiri implantata na koje se zubni most u konačnici pričvršćuje. U većini slučajeva zahvat se u potpunosti izvršava u jednom danu, što pacijentu omogućuje da odmah ima postavljene svoje nove zube, odnosno privremeni most. Samim time estetika i funkcionalnost zubne čeljusti pacijenta nije narušena u razdoblju zacjeljivanja, nakon kojeg se postavlja trajni most.

Ovim postupkom uz samo četiri zubna implantata nadoknađuju se izgubljeni zubi cijele čeljusti. Osim brzog postupka ugradnje i relativno kratkog vremena oporavka, ovo protetsko rješenje je u potpunosti fiksno i pacijentu pruža osjećaj pravih zubi te značajno poboljšava funkciju žvakanja, estetski dojam i samopouzdanje pacijenta. Upravo ove prednosti svrstavaju All on 4 metodu među najpopularnije i najizvođenije implantološke postupke u modernoj stomatologiji.

Razvoj ove metode bio je uvjetovan problematikom otežane, odnosno nemoguće ugradnje zubnih implantata u stražnje dijelove donje ili gornje čeljusti. All on 4 postupak, osim što je inovativan, za pacijenta je izuzetno praktičan i učinkovit te rezultira dugotrajnim i pouzdanim protetskim rješenjem potpune bezubosti gornje ili donje čeljusti.

Zašto ugraditi All on 4 dentalne implantate kod nas?

Uz njegovanje najvišeg standarda kvalitete te individualni pristup, u ordinaciji dentalne medicine Smile Design Kovač koristimo isključivo najkvalitetnije zubne implantate dokazanih i pouzdanih brandova Astra EV i Nobel Biocare. Naši zadovoljni pacijenti potvrđuju našu stručnost i posvećenost, a značajno iskustvo u implantologiji jamstvo je da ćete i Vi biti zadovoljni Vašim novim osmijehom.

 • Besplatni stomatološki pregled
 • Individualni pristup i dijagnostika
 • Doživotno rješenje
 • Cjelokupna ugradnja u jednom danu
 • Privremeni zubi odmah
 • Prirodan osjećaj poput pravih zubi

Ugradnja All on 4 implantata

All on 4 ugradnja zubnih implantata izvodi se pri lokalnoj anesteziji, što ju čini u potpunosti bezbolnom za pacijenta. Prije same ugradnje implantata izrađuje se rendgenska snimka čeljusti radi utvrđivanja stanja čeljusti i planiranja zahvata. Dva zubna implantata ugrađuju se u prednji dio čeljusti pod kutem od 90 stupnjeva, dok se preostala dva implantata ugrađuju u stražnji dio čeljusti pod kutem od 45 stupnjeva.

Po završetku ugradnje implantata pacijent je spreman za postavljanje privremenog protetskog nadomjeska. Nakon oporavka i srastanja tkiva čeljusne kosti i implantata, što može potrajati do 3 mjeseca, pacijentu se izrađuje i postavlja trajni protetski nadomjestak.

Osim All on 4 metode, postoji i All on 6 metoda pri kojoj se ugrađuje šest zubnih implantata umjesto četiri, što omogućuje dodatnu razinu učvršćenosti zubnog mosta koji se na njih fiksira. Mogućnost All on 6 ugradnje ovisi prije svega o stanju čeljusti, odnosno čeljusne kosti pacijenta na koju se ugradnja izvršava.

Opis zahvata

  • Utvrđivanje stanja

   Na pregledu se utvrđuje stanje čeljusti te je li potrebno izvršiti neki dodatni zahvat prije same ugradnje. Također se radi rendgenska dijagnostika radi planiranja daljnjeg tijeka zahvata.

  • Ugradnja All on 4 implantata

   Dva prednja implantata ugrađuju se pod kutem od 90 stupnjeva, dok se dva stražnja implantata ugrađuju pod kutem od 45 stupnjeva. Zahvat traje 120-160 minuta.

  • Postavljanje privremenog mosta

   Na temelju otiska čeljusti izrađuje se privremeni most koji se idući dan postavlja na ugrađene implantate.

  • Postavljanje trajnog mosta

   Nakon oporavka koji traje do 3 mjeseca, postavlja se trajni zubni most.

  Jeste li kandidat za All on 4 ugradnju?

  Razni su razlozi koji mogu dovesti do gubitka zuba, od traume do bolesti zuba i zubnog tkiva. Upravo je All on 4 metoda idealno rješenje za potpunu bezubost gornje ili donje čeljusti. Potpun i estetski privlačan osmijeh, uz funkcionalnost jednaku prirodnim zubima, sada Vam je nadohvat ruke.

  Želite unaprijediti svoj osmijeh te Vas zanima jeste li kandidat za All on 4 ugradnju zubnih implantata? Naručite se na besplatan stomatološki pregled i konzultaciju s doktorom u našoj ordinaciji u Bilju, Osijek.

  Često postavljena
  pitanja

  Što je All on 4?
  Koja je cijena All on 4 ugradnje implantata?
  Boli li All on 4 ugradnja implantata?
  Kako čistiti zube ugrađene All on 4 metodom?
  Koju metodu odabrati, All on 4 ili All on 6?
  Koliko traje oporavak nakon ugradnje?  Kontakt informacije

  Adresa

  Osijek
  Ulica kralja Zvonimira 33, 31327, Općina Bilje

  Radno vrijeme

  • Parni datumi:
   13:00 h – 20:30 h
  • Neparni datumi:
   07:00 h – 14:30 h
  • Radna subota:
   Druga u mjesecu