Ljuskice za zube

Keramičke ljuskice za zube, također poznate i pod nazivom Veneers, vrhunac su dentalne estetike. Ovim protetskim radom uspješno i učinkovito se ispravlja veličina, oblik, položaj i boja zuba. Izuzetno su traženo i popularno rješenje za korekciju estetskih anomalija zubi. Ljuskice za zube omogućuju pacijentima onaj poznati hollywoodski osmijeh, odnosno savršeni sklad izgleda zubi i blistavog osmijeha, te su kao takve prepoznate od strane naših brojnih zadovoljnih pacijenata.

Porculanske ljuskice za zube

Porculanske ljuskice za zube jedan su od najčešćih i najpopularnijih izbora u modernoj estetskoj stomatologiji, i to s razlogom. Radi se o tankim keramičkim pločicama koje se lijepe na površinu zuba te su refleksijom, glatkom površinom i caklinom gotovo identične prirodnom zubu.

Za razliku od prirodnih zubi, porculanske ljuskice s godinama ne gube boju ni sjaj te su samim time savršen protetski nadomjestak za svakoga tko želi trajno i učinkovito obnoviti i unaprijediti vlastiti osmijeh. Osim što ljuskicama možemo vizualno povećati ili smanjiti postojeće zube, zatvoriti razmake između zubi te unaprijediti boju i sjaj zubi, pomoću njih je moguće i korigirati nepravilnosti u zagrizu, što im, osim estetske, daje i funkcionalnu komponentu.

Keramičke ljuskice za zube, odnosno keramički materijali, općenito su najbolje i najkvalitetnije rješenje za sve vrste dentalnih protetskih nadomjestaka, a zubne ljuskice tu nisu iznimka. Posebno naglašavamo e.max keramiku koja estetski i funkcionalno predstavlja sam vrh protetskih materijala. Trajnost zubnih ljuskica ovisi o redovitim stomatološkim pregledima te pravilnom održavanju oralne higijene, kao i kod prirodnih zubi. Ukratko, unatoč tome što neće izgubiti boju i sjaj, potrebno ih je redovito i pravilno održavati baš kao i prave zube.

Pacijent Matea sa zubnim ljuskicama

Prednosti ugradnje dentalnih ljuskica

Minimalno invazivna estetska stomatologija prilagođena facijalnim karakteristikama svakog pacijenta kako bi dobili savršeno skladni i prirodan osmijeh.

 • Minimalno brušenje zuba
 • Prirodan izgled i funkcionalnost zuba
 • Vrhunska estetika
 • Ne gube boju i sjaj
 • Individualan pristup svakom pacijentu
 • Najkvalitetniji materijali

Opis zahvata

  • Pregled zubi

   Prvi korak je inicijalni pregled i utvrđivanje stanja zubi te hoće li biti potrebno izvršiti neki dodatni stomatološki zahvat prije ugradnje zubnih ljuskica, odnosno je li uopće moguća ugradnja ljuskica.

  • Brušenje zubi

   Ukoliko su zadovoljeni svi uvjeti za ugradnju zubnih ljuskica, sljedeći korak je brušenje zubi te uzimanje otiska prema kojemu će se u dentalnom laboratoriju izraditi same ljuskice.

  • Uzimanje otiska

   Na temelju otiska u laboratoriju se izrađuju trajne ljuskice za zube, a za to vrijeme pacijent nosi privremene ljuskice kako zubi ne bi ostali nezaštićeni.

  • Proba i postavljanje ljuskica

   Po izradi trajnih ljuskica provodi se proba te se, ovisno o ishodu probe, ljuskice dodatno dorađuju ili se trajno cementiraju za prirodne zube. Postupkom cementiranja završava proces ugradnje ljuskica za zube.

  ljuskice za zube na pacijentu

  Zašto kod nas?

  U stomatološkoj ordinaciji Smile Design Kovač individualno pristupamo svakom pacijentu s ciljem stvaranja savršene estetike i osmijeha po pacijentovoj mjeri. U dentalnom laboratoriju za svakog se pacijenta posebno izrađuju zubne ljuskice od najkvalitetnijih materijala na tržištu, uz korištenje potpuno bezmetalne keramike, prema preciznoj dijagnostici pacijenta.

  Prilikom ugradnje zubnih ljuskica primjenjujemo minimalno invazivan pristup koji nam omogućava postavljanje ljuskica za zube bez brušenja veće površine zuba, nego svega nekoliko milimetara postojećega zuba, po čemu smo jedna od poznatijih stomatoloških ordinacija u Osijeku. Nakon brušenja zubi slijedi uzimanje otiska prema kojemu se ljuskice izrađuju u dentalnom laboratoriju. Postupkom cementiranja ljuskice se pričvršćuju za zube i pacijent dobiva novi osmijeh u čijem je stvaranju i sam sudjelovao.

  Osim standardnih dentalnih ljuskica, postoje i non-prep ljuskice koje ne zahtijevaju brušenje zuba, nego se lijepe na prethodno pripremljenu površinu zuba.

  U prvih tjedan dana nakon zahvata moguća je blaga osjetljivost zubi, no nakon što razdoblje oporavka završi, pacijent može nesmetano nastaviti s uobičajenim prehrambenim navikama. Iako je u pitanju minimalno invazivan zahvat, najviši standard kvalitete naš je imperativ, što naši brojni zadovoljni pacijenti potvrđuju svojim pohvalama i preporukama.

  Jeste li vi kandidat za zubne ljuskice?

  Kao i za svaki drugi protetski nadomjestak, tako i za ljuskice za zube moraju biti zadovoljeni određeni preduvjeti po pitanju zdravlja usne šupljine, pravilnog održavanja oralne higijene te dovoljne očuvanosti zuba na koje se postavljaju ljuskice.

  Jedini način da ovo utvrdite jest konzultacija sa stomatologom. Odlučili ste da želite imati hollywoodski osmijeh po Vašoj mjeri? Smatrate da su ljuskice za zube idealno rješenje za Vas? Zanima Vas cijena ugradnje dentalnih ljuskica?

  Naručite se na besplatan pregled i konzultaciju s našim stručnim timom u našoj ordinaciji u Bilju, Osijek, i saznajte jeste li upravo Vi kandidat za ugradnju zubnih ljuskica.

  zubarski pregled

  Često postavljena
  pitanja

  Koja je cijena zubnih ljuskica?
  Boli li ugradnja ljuskica za zube?
  Koja je razlika između zubnih ljuskica i krunica?
  Koji je vijek trajanja zubnih ljuskica?
  Kako održavati higijenu ljuskica za zube?  Kontakt informacije

  Adresa

  Osijek
  Ulica kralja Zvonimira 33, 31327, Općina Bilje

  Radno vrijeme

  • Parni datumi:
   13:00 h – 20:30 h
  • Neparni datumi:
   07:00 h – 14:30 h
  • Radna subota:
   Druga u mjesecu