Ljuskice za zube

Što su ljuskice za zube – Veneers?

Keramičke ljuskice za zube su također poznate i pod nazivom Veneers predstavljaju vrhunac dentalne estetike i estetske stomatologije. Ovim tankim pločicama debljine poput ljuske jajeta, koji ne mijenjaju boju, uspješno i učinkovito stvaramo novi osmijeh. Izuzetno su traženo i popularno rješenje za korekciju estetskih nedostataka zubi. Ljuskice za zube – Veneers omogućuju pacijentima onaj poznati hollywoodski osmijeh, odnosno savršeni sklad izgleda zubi i blistavog osmijeha, te su kao takve prepoznate od strane naših brojnih zadovoljnih pacijenata u Osijeku, Hrvatskoj i inozemstvu.

Ljuskice za zube Osijek – Zašto ih ugraditi kod nas?

U stomatološkoj ordinaciji Smile Design Kovač – Osijek individualno pristupamo svakom pacijentu s ciljem stvaranja savršene estetike i novi osmijeh po pacijentovoj mjeri i željama. U dentalnom laboratoriju se izrađuju za svakog pacijenta posebno zubne ljuskice od najkvalitetnijih materijala na tržištu, uz korištenje potpuno bezmetalne keramike, prema preciznoj dijagnostici pacijenta.

Prilikom ugradnje zubnih ljuskica primjenjujemo minimalno invazivan pristup koji nam omogućava postavljanje ljuskica za zube i bez brušenja veće površine zuba, nego svega 0.3-0.5 mm, po čemu smo jedna od poznatijih stomatoloških ordinacija u Osijeku.

 • Imamo tim stručnjaka specijaliziran u estetsku stomatologiju
 • Stvaramo prirodan izgled i funkcionalnost zuba
 • Koristimo najkvalitetnije materijale na tržištu
 • Individualno pristupamo svakom pacijentu
 • Poznato je da pružamo vrhunsku estetiku u stomatologiji
 • Revolucionarna MODJAW 4D CAD-CAM tehnologija

Opis zahvata – proces ugradnje ljuskica za zube

  • Pregled zubi

   Prvi korak prije ugradnje i izrade ljuskica za zube je pregled u stomatološkoj ordinaciji na kojem se utvrđuje kakav problem je potrebno riješiti te koja vrsta i količina ljuskica će za to biti potrebna. Ugradnja ljuskica za zube podrazumijeva i ugradnju samo jedne zubne ljuskice, ukoliko pacijent ima problem samo s jednim zubom, primjerice otkrhnut zub.

  • Brušenje zubi

   Ukoliko su zadovoljeni svi uvjeti za ugradnju, sljedeći korak je brušenje zubi te uzimanje otiska prema kojemu će se u dentalnom laboratoriju izraditi same ljuskice. Zub se brusi minimalno, svega 0.3-0.5 mm, tek toliko koliko nužno da ljuskica savršeno sjedne na njega.

  • Uzimanje otiska

   Slijedi uzimanje otiska na temelju kojeg laboratorij u Osijeku izrađuje privremene ljuskice za zube koje pacijent nosi kako zubi ne bi ostali nezaštićeni. Nakon posljednjih prilagodbi boje i dimenzija, izrađuju se trajne zubne ljuskice.

  • Proba i trajno cementiranje ljuskica

   Nakon što su trajne ljuskice izrađene, provodi se proba kako bi se konačan rad doveo do savršenstva i ovisno o ishodu probe, ljuskice za zube se dodatno dorađuju ili se trajno cementiraju na prirodne zube. Postupkom cementiranja završava proces ugradnje ljuskice koje čvrsto prijanja uz zub.

  Rezultat zahvata

  Prije – Poslije


  danijela - prije ugradnje ljuskica za zube danijela - poslije ugradnje ljuskica za zube

  Naši radovi

  Transformacija osmijeha ljuskicama
  Rezultat ugradnje ljuskice za zube
  Transformacija osmijeha putem 24 ljuskice
  Ljuskice za zube ugrađene pacijentici Mateji

  Koje su prednosti ljuskica za zube?

  Ljuskicama za zube mogu se riješiti mnoge estetske, ali i ortodontske nedostatke. Ljuskica za zube popularna je opcija zbog raznih prednosti, kao što su:

  • Zube na koje se postavljaju ljuskice za zube se minimalno brusi
  • Prirodan izgled zuba zahvaljujući materijali s kojim se izrađuju te koji imitira caklinu zuba i zbog čega ljuskica izgleda i ima isti sjaj poput prirodnog zuba
  • Glatka površina keramičkih ljuskica za zube zbog koje ne mijenjaju boju i u potpunosti reflektira svjetlo na isti način kao kod prirodnog zuba i prvog dana postavljanja

  Jedan od najnježnijih zahvata u stomatologiji su ljuskice za zube. Nakon postavljanja zubnih ljuskica na prednju plohu zuba pacijent ne osjeti poslijedice tretmana na zubnom mesu jer je izrada ljuskica za zube nježan zahvat za zubno meso te ne izaziva upale zubnog mesa i povlačenje zubnog mesa.

  Jeste li vi kandidat za ugradnju ljuskica za zube?

  jedna ljuskica

  Kandidat za ljuskice je svaka osoba željnja ljepšeg i bijelog osmijeha a da postoječi zubi nisu u večem broju prekriveni protetskim ispunima.

  Ljuskicama za zube u potpunosti možemo riješiti razne dentalne probleme kao što su:

  • Razmak između zuba
  • Promjena boje zuba
  • Volumen zuba
  • Otkrhunuće zuba, lomovi ili pukotine na zubima
  • Nepravilni oblik, nepravilni položaj zuba
  • Problemi i manjak samopouzdanja zbog izgled zuba

  Izradom te ugradnjom ljuskica za zube, trajno možemo transformirati vaše zube i vaš osmijeh. Važno je naglasiti da se ljuskice za zube mogu ugraditi pravovremenom reakcijom, jer postojeći estetski nedostatci mogu kroz vrijeme stvoriti još veće probleme kao što su lom zubi, veći razmak između zuba i stravaranje nepravilnog položaja i zagriza zuba, nastanak karijesa.

  Pitaj doktora

  Imate upit vezan za ljuskice za zube?
  Postavite upit doktoru.

  Naručite se

  Zatražite svoj termin za individualne konzultacije ili
  besplatan stomatološki pregled.

  Vrste ljuskica za zube

  vrste ljuskice za zube

  Ljuskice za zube dijelimo na nekoliko vrsta:

  • direktne ljuskice za zube – kompozitne
  • indirektne ljuskice za zube – keramičke

  Glavna razlika je u procesu izrade ljuskica za zube i samom materijalu koji se koristi pri izradi.

  Direktne ljuskice za zube

  Direktne ljuskice za zube napravljene su od kompozitnog materijala i znatno su jeftinije od indirektnih ljuskica koje se prave od keramike. U odnosu na indirektne, direktne ljuskice su slabije kvalitete i brže se troše no, koriste se zbog prihvatljive cijene. Proces izrade direktne ljuskice za zube je brži od keramičkih ljuskica pa mogu biti gotove već u jednom stomatološkom posjetu.

  Indirektne ljuskice za zube

  Keramičke ljuskice za zube skuplje su rješenje od kompozitnitne zubne ljuskice i njihov proces izrade je dugotrajniji no, kvalitetnija i ima duži životni vijek trajanja. Keramika kao materijal je biokompatibilna i neće uzrokovati alergijske reakcije kod pacijenata te ke komplimentaran materijal za savršen osmijeh.

  Što su keramičke ljuskice za zube?

  keramicke ljuskice za zube

  Porculanske ljuskice ili keramičke ljuskice za zube su jedan od najčešćih i najpopularnijih izbora u modernoj estetskoj stomatologiji, i to s razlogom. Radi se o tankim keramičkim pločicama koje se postavljaju na prednju površinu zuba koja reflektira svjetlo na isti način kao i pravi zub, te je s glatkom površinom i caklinom gotovo identične poput prirodnih zuba. Zbog navedenih svojstva, keramičke ljuskice broj jedan su ibtor za savršen osmijeh.

  Materijal izrade keramičkih ljuskica

  materijal za izradu keramickih ljuskica

  Keramika se kao materijal ističe kvalitetom, čvrstoćom i postojanošću. Zbog toga ima široku primjenu u zubnoj protetici te se koristi i za izradu ljuskica.

  Osim kvalitetom, keramika se ističe i estetikom te zubima daje prirodan i atraktivan izgled. Za razliku od prirodnih zubi, porculanske ljuskice ili keramičke ljuskice za zube s godinama ne gube boju ni sjaj te su samim time savršen protetski nadomjestak za svakoga tko želi trajno i učinkovito obnoviti i unaprijediti vlastiti osmijeh.

  Keramičke ljuskice za zube, odnosno keramički materijali, općenito su najbolje i najkvalitetnije rješenje za sve vrste dentalnih protetskih nadomjestaka. Posebno naglašavamo e.max keramiku koja estetski i funkcionalno predstavlja sam vrh protetskih materijala.

  Koliko traju keramičke ljuskice za zube?

  Keramičke ljuskice prosječno traju od 10 do 15 godina, prije nego što ih treba zamjeniti. Bitno je naglasiti da bi vijek trajanja za ljuskice bio duži, potrebno je pravilno održavati oralnu higijenu.

  Kompozitne ljuskice

  Kompozitne ljuskice za zube imaju istu svrhu i ulogu kao keramičke ljuskice – prilagodbu boje i dimenzija zuba ili saniranje njihovih oštećenja. Bitna razlika kod kompozitne ljuskice je ta da se postavljaju u jednom posjetu stomatologu te nije nužno brusiti zube za njihovu primjenu ili je potrebno samo minimalno brušenje.

  Kompozitne ljuskice za zube kvalitetom i trajnošću nisu na razini keramičkih ljuskica, no cijena je povoljnija od njih.

  Non-prep ljuskice

  Non-prep ljuskice, kao što im samo ime kaže, ne zahtijevaju prethodno brušenje prirodnog zuba. One se postavljaju na prethodno očišćene i pripremljene prirodne zube te njima u određenoj mjeri korigiramo dimenzije zubi.

  Kao i standardne ljuskice, i one se cementiraju na površinu zuba, no njihova primjena nije uvijek moguća.

  Održavanje ljuskica za zube

  održavanje oralne higijene

  Ljuskice su potrebno održavati kao i prirodne zube, redovitim pranjem četkicom i pastom za zube te korištenjem zubnog konca. Na taj način održavaju se ne samo ljuskice, nego i vaše zube na koje su one postavljene.

  Cijena ljuskica za zube

  Cijena ljuskica za zube u konačnici ovisi o njihovom broju i eventualnim zahvatima potrebnim prije ugradnje. Cijena ljuskica se može ustanoviti već nakon prvog besplatnog stomatološkog pregleda.

  Za više informacija oko usluga ili cijena ljuskica i načinu plaćanja, možete nas kontaktirati na mail: kontakt@smiledesign-kovac.hr ili nas nazvati na telefon: +385992425261.

  Pitaj doktora

  Imate upit vezan za ljuskice za zube?
  Postavite upit doktoru.

  Naručite se

  Zatražite svoj termin za individualne konzultacije ili
  besplatan stomatološki pregled.
  Ljuskice za zube ugrađene pacijentici Mateji

  CAD CAM tehnologija

  U stomatološkoj ordinaciji Smile Design Kovač možemo reći da smo prvi član CAD CAM MODJAW 4D obitelji u Hrvatskoj putem kojeg je napravljen revolucionarni iskorak u sferi dizajna osmijeha i zagriza.

  Ovaj uređaj nam omogučava savršen prikaz zvačnih kretnji, položaja zgloba i točan odnos zuba gornje i donje čeljusti.

  Kompjuter radi na principu specijalnih kamera koje detektiraju senzore koji se postave na glavu pacijenta i donju čeljust i na taj način, u stvarnom vremenu, na ekranu se prikazuje skenirano lice pacijenta, kretnje koja radi donja čeljust te odnose zuba gornje i donje čeljusti.

  Zahvaljujući CAD-CAM MODJAW 4D tehnologiji izrada protetskih nadomjestaka kao što su ljuskice za zube, finalni rad može biti gotova u vrlo kratko vrijeme, što za vas uvelike skraćuje vrijeme potrebno da se kreira vaš novi osmijeh.

  Često postavljena
  pitanja

  Koja je cijena ljuskica za zube?
  Boli li ugradnja ljuskica za zube?
  Koja je razlika između ljuskica i krunica?
  Koji je vijek trajanja zubnih ljuskica?
  Kako održavati higijenu ljuskica za zube?
  Je li potrebno brusiti zube prije ugradnje ljuskica?
  Što ako se pokvari zub na kojem se nalazi ljuskica?
  Hoću li ikad morati zamijeniti ljuskice?
  Može li se ljuskica staviti samo na jedan zub?
  Mogu li se ljuskicama povećati zubi?

    Kontakt informacije

    Adresa

    Šamačka 1, 31000 Osijek

    Radno vrijeme

    • Ponedjeljak:
     13:00 h – 20:30 h
    • Utorak:
     07:00 h – 14:30 h
    • Srijeda:
     13:00 h – 20:30 h
    • Četvrtak:
     13:00 h – 20:30 h
    • Petak:
     07:00 h – 14:30 h