Ljuskice za zube

Što su ljuskice za zube?

Ljuskice za zube su također poznate i pod nazivom Veneers i predstavljaju vrhunac dentalne estetike i estetske stomatologije. Ovim tankim pločicama debljine svega 0.3-0.5 mm uspješno i učinkovito se ispravlja veličina, oblik, položaj i boje zuba. Izuzetno su traženo i popularno rješenje za korekciju estetskih nedostataka zubi. Ljuskice za zube omogućuju pacijentima onaj poznati hollywoodski osmijeh, odnosno savršeni sklad izgleda zubi i blistavog osmijeha, te su kao takve prepoznate od strane naših brojnih zadovoljnih pacijenata u Osijeku i županiji.

Keramičke ljuskice za zube

Porculanske ili keramičke ljuskice za zube su jedan od najčešćih i najpopularnijih izbora u modernoj estetskoj stomatologiji, i to s razlogom. Radi se o tankim keramičkim pločicama koje se postavljaju na prednju površinu zuba te su refleksijom, glatkom površinom i caklinom gotovo identične poput prirodnih zuba.

Zašto se koristi keramika

Keramika se kao materijal ističe kvalitetom, čvrstoćom i postojanošću. Zbog toga ima široku primjenu u zubnoj protetici te se koristi i za izradu ljuskica. Osim kvalitetom, keramika se ističe i estetikom te zubima daje prirodan i atraktivan izgled. Za razliku od prirodnih zubi, porculanske ili keramičke ljuskice za zube s godinama ne gube boju ni sjaj te su samim time savršen protetski nadomjestak za svakoga tko želi trajno i učinkovito obnoviti i unaprijediti vlastiti osmijeh.

Keramičke ljuskice za zube, odnosno keramički materijali, općenito su najbolje i najkvalitetnije rješenje za sve vrste dentalnih protetskih nadomjestaka. Posebno naglašavamo e.max keramiku koja estetski i funkcionalno predstavlja sam vrh protetskih materijala.

Crvene usne i zubi

Ljuskice za zube Osijek – Zašto ih ugraditi kod nas?

U stomatološkoj ordinaciji Smile Design Kovač – Osijek individualno pristupamo svakom pacijentu s ciljem stvaranja savršene estetike i osmijeha po pacijentovoj mjeri. U dentalnom laboratoriju se izrađuju za svakog se pacijenta posebno zubne ljuskice od najkvalitetnijih materijala na tržištu, uz korištenje potpuno bezmetalne keramike, prema preciznoj dijagnostici pacijenta. Prilikom ugradnje zubnih ljuskica primjenjujemo minimalno invazivan pristup koji nam omogućava postavljanje ljuskica za zube bez brušenja veće površine zuba, nego svega 0.3-0.5 mm, po čemu smo jedna od poznatijih stomatoloških ordinacija u Osijeku.

 • Imamo tim stručnjaka s tisućama ugrađenih ljuskica
 • Stvaramo prirodan izgled i funkcionalnost zuba
 • Koristimo najkvalitetnije materijale na tržištu
 • Individualno pristupamo svakom pacijentu
 • Poznato je da pružamo vrhunsku estetiku u stomatologiji
 • Dokazano je da vršimo minimalno brušenje zuba

Koje su prednosti ljuskica za zube?

  • Prirodan izgled zuba

   Keramika odlično imitira izgled i refleksiju svjetlosti prirodnog zuba.

  • Postojanost boje

   Ljuskice za zube ne mogu izgubiti boju niti potamnjeti s vremenom.

  • Pružaju savršenu estetiku

   Bezmetalna keramika nema negativnih utjecaja po zubno meso, a daje estetski puno bolje rezultate.

  • Čuvaju postojeću strukturu zubi

   Minimalno-invazivan postupak pri kojemu se zubi bruse svega 0.3-0.5 mm.

  Ljuskice za zube ugrađene pacijentici Mateji

  Čemu služe i koje probleme rješavamo ljuskicama?

  Zubnim ljuskicama rješavamo različite probleme sa zubima kao što su diskoloracija, razmak među zubima, oštećeni ili otkrhnuti zubi te općenito nezadovoljavajuća ili narušena estetika zubi. Njihovom primjenom u velikoj mjeri možemo utjecati na veličinu, oblik i boju zuba te na njihov položaj, što našim pacijentima omogućuje skladnije i estetski puno atraktivnije osmijehe. Osim toga, ljuskicama možemo spriječiti i nastanak novih oštećenja zuba te razne vrste dentalnih problema.

  Kompozitne ljuskice

  Kompozitne ljuskice imaju istu svrhu i ulogu kao keramičke ljuskice – prilagodbu boje i dimenzija zuba ili saniranje njihovih oštećenja. Bitna razlika je ta da se postavljaju u jednom posjetu stomatologu te nije potrebno brusiti zube za njihovu primjenu ili je potrebno samo minimalno brušenje. Kompozitne ljuskice za zube kvalitetom i trajnošću nisu na razini keramičkih ljuskica, no cijena je povoljnija od njih.

  Non-prep ljuskice

  Non-prep ljuskice, kao što im samo ime kaže, ne zahtijevaju prethodno brušenje prirodnog zuba. One se postavljaju na prethodno očišćene i pripremljene prirodne zube te njima u određenoj mjeri korigiramo dimenzije zubi. Kao i standardne ljuskice, i one se cementiraju na površinu zuba, no njihova primjena nije uvijek moguća.

  Postupak ugradnje ljuskica za zube

   • Pregled zubi

    Prvi korak prije ugradnje ljuskica je pregled u stomatološkoj ordinaciji na kojem se utvrđuje kakav problem je potrebno riješiti te koja vrsta i količina ljuskica će za to biti potrebna. Ugradnja ljuskica za zube podrazumijeva i ugradnju samo jedne zubne ljuskice, ukoliko pacijent ima problem samo s jednim zubom, primjerice otkrhnut zub.

   • Brušenje zubi

    Ukoliko su zadovoljeni svi uvjeti za ugradnju, sljedeći korak je brušenje zubi te uzimanje otiska prema kojemu će se u dentalnom laboratoriju izraditi same ljuskice. Zub se brusi minimalno, svega 0.3-0.5 mm, tek toliko koliko je potrebno da ljuskica savršeno sjedne na njega.

   • Uzimanje otiska

    Slijedi uzimanje otiska na temelju kojeg laboratorij u Osijeku izrađuje privremene ljuskice za zube koje pacijent nosi kako zubi ne bi ostali nezaštićeni. Nakon posljednjih prilagodbi boje i dimenzija, izrađuju se trajne zubne ljuskice.

   • Proba i postavljanje ljuskica

    Nakon što su trajne ljuskice izrađene, provodi se proba te se, ovisno o ishodu probe, ljuskice za zube se dodatno dorađuju ili se trajno cementiraju za prirodne zube. Postupkom cementiranja završava proces ugradnje ljuskica za zube.

   Veneers ugradnja

   Nakon postavljanja ljuskice za zube

   Nakon završetka postavljanja ljuskica, bitno je održavati pravilnu oralnu higijenu te obavljati redovite stomatološke kontrole kako bi one što duže potrajale. Ljuskice su dugoročno rješenje, što znači da traju oko deset godina, no uz održavanje i redovite kontrole mogu potrajati i puno duže.

   Održavanje ljuskica za zube

   Ljuskice je potrebno održavati kao i prirodne zube, redovitim pranjem četkicom i pastom za zube te korištenjem zubnog konca. Na taj način održavaju se ne samo ljuskice, nego i prirodni zubi na koje su one postavljene. Moguća je blaga osjetljivost zubi u razdoblju od tjedan-dva nakon zahvata, što je sasvim uobičajeno, a nakon nekog vremena proći će samo od sebe.

   Vijek trajanja ljuskica za zube

   Trajnost zubnih ljuskica ovisi o redovitim stomatološkim pregledima te pravilnom održavanju oralne higijene, isto kao kod prirodnih zubi. Ukratko, unatoč tome što neće izgubiti boju i sjaj, keramičke ljuskice za zube potrebno je redovito i pravilno održavati baš kao i prave zube.

   Jeste li vi kandidat za zubne ljuskice?

   Kao i za svaki drugi protetski nadomjestak, tako i za zubne ljuskice moraju biti zadovoljeni određeni preduvjeti po pitanju zdravlja usne šupljine, pravilnog održavanja oralne higijene te dovoljne očuvanosti prirodnog zuba na koje se postavljaju ljuskice. Jedini način da ovo utvrdite jest konzultacija sa stomatologom.

   Cijena ljuskica za zube

   Koliko će koštati ljuskice ovisi o njihovom broju te eventualnim zahvatima potrebnim prije ugradnje.

   Besplatni stomatološki pregled i konzultacije

   Odlučili ste da želite imati hollywoodski osmijeh po vašoj mjeri? Smatrate da su ljuskice za zube idealno rješenje za vas? Zanima vas cijena ugradnje zubnih ljuskica? Naručite se na besplatan pregled i konzultaciju s našim stručnim timom u našoj ordinaciji u Bilju, Osijek, i saznajte jeste li upravo vi kandidat za ugradnju zubnih ljuskica.

   Stomatološki pregled za cijenu

   Često postavljena
   pitanja

   Koja je cijena zubnih ljuskica?
   Boli li ugradnja keramičkih ljuskica za zube?
   Koja je razlika između ljuskica i krunica?
   Koji je vijek trajanja zubnih ljuskica?
   Kako održavati higijenu ljuskica za zube?
   Je li potrebno brusiti zube prije ugradnje ljuskica?
   Što ako se pokvari zub na kojem se nalazi ljuskica?
   Hoću li ikad morati zamijeniti ljuskice?
   Može li se ljuskica staviti samo na jedan zub?
   Mogu li se ljuskicama povećati zubi?

     Kontakt informacije

     Adresa

     Osijek
     Ul. kralja Zvonimira 33, 31327, Bilje

     Radno vrijeme

     Ponedjeljak – Petak

     • Parni datumi:
      13:00 h – 20:30 h
     • Neparni datumi:
      07:00 h – 14:30 h
     • Radna subota:
      Druga u mjesecu