Zubne krunice

Zubne krunice, poznate i kao zubne navlake, izrađuju se od keramike i protetsko su rješenje koje obuhvaća krunu prirodnog zuba te na taj način vraćaju prirodnu estetiku i funkcionalnost zubi. Iznimno su kvalitetne i predstavljaju izvrsno rješenje za oštećene zube ne samo zbog estetskih, nego i zbog funkcionalnih osobina koje imaju. Ovo protetsko rješenje jedno je od popularnijih prema izboru pacijenata, a kompletnost u korekciji mana na zubima, u kombinaciji s estetskim učinkom, čini zubne ljuskice vrhunskim rješenjem za brojne pacijente.

Prednosti zubnih krunica

Zubne krunice ili zubne navlake vraćaju estetiku i funkcionalnost zubima kojima je oštećen njihov krunski dio.

Pomoću zubnih krunica po želji pacijenta moguće je utjecati na željenu boju i oblik zuba. Izrađuju se od keramike te, osim estetskih i funkcionalnih svojstava, imaju i zaštitnu ulogu. S obzirom da obuhvaćaju krunu zuba, zubne krunice štite preostali dio prirodnog zuba na koji se postavljaju. Zubne krunice mogu biti potpune ili djelomične, a u oba slučaja u potpunosti su prilagođene zubu te pružaju prirodan osjećaj pri govoru ili žvakanju.

Zubne krunice predstavljaju dugoročno protetsko rješenje, neovisno o tome primjenjuju li se u svrhu estetske korekcije zuba ili se njima vraća prirodna funkcija oštećenog zuba. Vijek njihovog trajanja ovisi o razini održavanja oralne higijene i redovitim stomatološkim pregledima, no ako se pridržava uputa stomatologa, traju dugo i uspješno nadomještaju oštećeni dio prirodnog zuba estetski i praktično.

Zubne krunice izrađuju se od različitih materijala, a u ordinaciji dentalne medicine Smile Design Kovač koristimo isključivo bezmetalnu keramiku. Odlično estetsko rješenje predstavlja i cirkon, odnosno cirkonske krunice, koje estetikom predstavljaju jako dobro rješenje, osobito za prednje zube. Vrhunac izrade krunica predstavlja e.max keramika, poznata i kao staklokeramika, koja funcionalnošću i estetikom zadovoljava najviše standarde u stomatologiji.

Zašto ugraditi zubne krunice kod nas?

Naši brojni zadovoljni pacijenti dokaz su naše predanosti i kvalitete rada. Naše iskustvo u ugradnji zubnih krunica, u kombinaciji s izvrsnom suradnjom s najboljim dentalnim laboratorijima, jamči da ćete i Vi dobiti najkvalitetnije zubne krunice izrađene po Vašoj mjeri. Obratite nam se s povjerenjem i priuštite sebi osmijeh kakav zaslužujete.
 • Vrhunska estetika uz maksimalnu funkcionalnost
 • Individualni pristup i prilagodba pacijentu
 • Minimalno invazivan stomatološki zahvat
 • Veliko iskustvo u ugradnji zubnih krunica
 • Najviši standard kvalitete dentalnog rada
 • Dugotrajnost i pouzdanost

Ugradnja zubnih krunica

Prije ugradnje zubnih krunica potrebno je izbrusiti zube na koje će se vršiti ugradnja kako bi se napravio prostor u koji će se krunica postaviti. Nakon postupka brušenja uzima se otisak zubi. Prema uzetom otisku u dentalnom laboratoriju izrađuju se jedinstvene zubne krunice individualno za svakog pacijenta. Jednom kad su zubne krunice izrađene, one se postavljaju na prethodno izbrušene zube i trajno cementiraju.

Postupak brušenja zubi odvija se pod lokalnom anestezijom, što znači da je u potpunosti bezbolan za pacijenta.

U slučaju kad to stanje zubne čeljusti pacijenta zahtijeva, osim ugradnje na prirodne zube, zubne krunice ugrađuju se i na zubne implantate. Kako bi zubne krunice potrajale što duže, prema njima se treba odnositi kao i prema prirodnim zubima – održavati oralnu higijenu redovito i na pravilan način, što uključuje i čišćenje zubnim koncem. Također, potrebno je izbjegavati navike koje su loše po zube poput grizenja noktiju te općenito korištenja zubi u svrhe za koje nisu namijenjeni, poput otvaranja ambalaže i sl.

Jeste li kandidat za ugradnju zubnih krunica?

Zubne krunice učinkovito su rješenje za otkrhnut ili oštećen zub. Cijena zubnih krunica ovisi o više različitih čimbenika, primjerice o količini potrebnih krunica, materijalu od kojeg će biti izrađene i sl. te se određuje individualno za svakog pacijenta nakon konzultacije sa stomatologom.

Zanima Vas jeste li vi kandidat za ugradnju zubnih krunica? Želite unaprijediti svoj osmijeh ugradnjom zubne kunice ili više njih? Naručite se na besplatan stomatološki pregled i konzultaciju s doktorom.

Često postavljena
pitanja

Kako odlučiti trebaju li mi zubne krunice ili zubne ljuskice?
Koja je cijena zubnih krunica?
Koja je razlika između zubnih krunica i zubnih ljuskica?
Boli li ugradnja zubne krunice?
Koji je vijek trajanja zubnih krunica?

Kontakt informacije

Adresa

Osijek
Ulica kralja Zvonimira 33, 31327, Općina Bilje

Radno vrijeme

 • Parni datumi:
  13:00 h – 20:30 h
 • Neparni datumi:
  07:00 h – 14:30 h
 • Radna subota:
  Druga u mjesecu