Zubni implantanti

Zubni implantati su umjetni zubni nadomjesci koji se kirurškim putem postavljaju u čeljusnu kost kako bi se zamijenio prirodni korijen zuba. Izrađuju se od posebnih biokompatibilnih materijala i predstavljaju trajno rješenje za problem nedostatka zubi. Implantologija predstavlja disciplinu dentalne medicine koja je u zadnjih pola stoljeća doživjela veliki uspjeh zahvaljujući najmodernijim dentalnim tehnologijama za pacijente kojima nedostaje jedan ili više zubi te se samim time ugradnja implantata smatra jednim od najsigurnijih stomatoloških zahvata. Učinkovitost i trajnost zubnih implantata glavna su svojstva zbog kojih su isti prepznati od strane brojnih zadovoljnih pacijenata.

Zašto ugraditi zubni implantat?

Ugradnjom zubnih implantata trajno rješavamo problem nedostatka jednog ili više zubi, a koriste se i u slučajevima sanacije potpune bezubosti. Prije same ugradnje, provodi se rendgenska dijagnostika kako bi se utvrdilo stanje čeljusti i tijek daljnjeg postupka. Zubni implantati imaju oblik vijka te se ugrađuju u područje gdje nedostaje zub. Ugradnja zubnih implantata provodi se pod lokalnom anestezijom, što znači da je zahvat u potpunosti bezbolan za pacijenta. S obzirom da su izrađeni od biokompatibilnih materijala, zubni implantati će bez problema srasti s prirodnim tkivom zubne čeljusti.

Nakon ugradnje, proces potpunog oporavka traje 3-6 mjeseci, a implantat će se u potpunosti ponašati poput prirodnog zuba i funkcionalno i estetski. Pacijent odmah nakon ugradnje primijeti poboljšanje u strukturi lica, posebno u obrazima i govoru, te primjećuje da mu je vraćeno samopouzdanje i osmijeh na lice, osmijeh kojim će od sada svakodnevno osvajati sve oko sebe.

Zubni implantati doživotno su protetsko rješenje, no da bi trajali, potrebno je održavati oralnu higijenu redovito i pravilno, kao i kod prirodnih zubi.

Zašto ugraditi dentalne implantate kod nas?

U stomatološkoj ordinaciji Smile Design Kovač očekuju vas najmodernije i inovativne tehnologije te bezbroj mogućnosti i unapređenja dugotrajnog i kvalitetnog osmijeha. Koristimo dentalne implantate vrhunske kvalitete branda Astra EV koji su se sa svojih 98% sigurnosti ugradnje dokazali kao najbolji zubni implantati i najugodnija opcija za svakoga pacijenta te ugradnju zubnih implantata čine jednom od najsigurnijih i najdugotrajnijih terapija dentalne medicine. Uz Astra EV implantate koristimo i premium zubne implantate tvrtke Nobel Biocare.
 • Besplatni stomatološki pregled
 • Individualni pristup i dijagnostika
 • Doživotna garancija
 • Potpuno bezbolna i brza ugradnja implantanta
 • Privremeni zubi odmah

 • Stručnjaci s nekoliko tisuća ugrađenih zubnih implantata

Pitaj doktora

Imate upit vezan za zubne implantate?
Postavite upit doktoru.

Naručite se

Zatražite svoj termin za individualne konzultacije ili
besplatan stomatološki pregled.

Prednosti zubnih implantata

Nadomještanje jednog izgubljenog zuba
U slučaju nedostatka jednog zuba, implantat omogućava idealno rješenje pri kojem se izbjegava invazivno brušenje susjednih prirodnih zuba. Ugradnja implantata dugoročno je i kvalitetno rješenje u odnosu na zubni most za koji je potrebno susjedne zube brusiti kako bismo premostili bezubu površinu. Čak i u slučajevima kad prvo treba ukloniti postojeći zub, u ordinaciji dentalne medicine Smile Design Kovač radimo ugradnju implantata odmah nakon vađenja zuba.

Nedostatak nekoliko zuba
Ovisno o broju izgubljenih zubi, vrši se ugradnja dva ili više implantata koji premošćuju bezubu regiju. U ovakvim slučajevima rade se mostovi na zubnim implantatima koji su izvrsna zamjena za vaše prirodne zube. Ovim putem izbjeći ćemo mobilnu protezu i, ono najvažnije, očuvat ćemo Vaše zdrave zube.

Gubitak svih zubi – potpuna bezubost
U slučaju potpune bezubosti, gubitak zuba nadomješta se fiksnim zubnim mostom ili zubnom protezom koja se pričvršćuje na zubne implantate i premošćuje bezubu površinu.

Dugotrajnost
Uz pravilno održavanje oralne higijene i redovite stomatološke kontrole, zubni implantati, zahvaljujući materijalima i kvaliteti izrade, predstavljaju doživotno protetsko rješenje.

Jeste li Vi kandidat za ugradnju implantata? Koji sustav implantata je idealan za Vas i koja je cijena zubnog implantata?

Putem stomatološkog pregleda i rendgenske dijagnostike te još nekoliko faktora utvrđuje se je li je pacijent kandidat za zubni implantat. Kao glavni preduvjet za postupak ugradnje implantata je dobra, zdrava i kvalitetna kost, no i u slučaju nedostatka kosti nudimo rješenja kroz oralnu kirurgiju, poput ugradnje umjetne kosti te dodatna fiksna rješenja kod totalne bezubosti, kao što je All on 4 sustav implantata. All on 4 je revolucionarni koncept tvrtke Nobel Biocare koji omogućava da se potpuna bezubost sanira putem četiri implantata te pacijent isti dan dobije zamjenske zube.

Zbog raznih mogućnosti i rješenja, ovisno od pacijenta do pacijenta, cijena ugradnje zubnih implantata ovisi o opsežnosti zahvata, broju zubi koje treba nadomjestiti, rezultatima dijagnostike, odnosno dodatnim postupcima koje po potrebi treba izvršiti i drugim čimbenicima.

Pitajte doktora i saznajte cijenu zubnog implantata te jeste li kandidat za ugradnju implantata!

Često postavljena
pitanja

Bruse li se susjedni zubi u slučaju ugradnje zubnih implantata na krunicu?
Boli li ugradnja dentalnog implantata?
Koliko dugo traje postupak ugradnje implantata?
Hoću li zubne implantate osjećati kao svoje prirodne zube?
Koliko traju zubni implantati?
Koja je cijena zubnih implantata?
Zubni implantati akcija – postoji li akcija za povoljniju cijenu zubnih implantata kod Vas?

Kontakt informacije

Adresa

Osijek
Ulica kralja Zvonimira 33, 31327, Općina Bilje

Radno vrijeme

 • Parni datumi:
  13:00 h – 20:30 h
 • Neparni datumi:
  07:00 h – 14:30 h
 • Radna subota:
  Druga u mjesecu