Zubni implantati

Zubni implantati su umjetni zubni nadomjesci koji se kirurškim putem postavljaju u čeljusnu kost kako bi se zamijenio prirodni korijen zuba. Izrađuju se od posebnih biokompatibilnih materijala i predstavljaju trajno rješenje za problem nedostatka zubi. Implantologija predstavlja disciplinu dentalne medicine koja je u zadnjih pola stoljeća doživjela veliki uspjeh zahvaljujući najmodernijim dentalnim tehnologijama za pacijente kojima nedostaje jedan ili više zubi te se samim time ugradnja implantata smatra jednim od najsigurnijih stomatoloških zahvata. Učinkovitost i trajnost zubnih implantata glavna su svojstva zbog kojih su isti prepznati od strane brojnih zadovoljnih pacijenata.

Nobel biocare i Astra AV zubni implantat

Zašto ugraditi zubni implantat?

Ugradnjom zubnih implantata trajno rješavamo problem nedostatka jednog ili više zubi, a koriste se i u slučajevima sanacije potpune bezubosti. Prije same ugradnje, provodi se rendgenska dijagnostika kako bi se utvrdilo stanje čeljusti i tijek daljnjeg postupka. Implantati imaju oblik vijka te se ugrađuju u područje gdje nedostaje zub. Ugradnja se provodi pod lokalnom anestezijom, što znači da je zahvat u potpunosti bezbolan za pacijenta. S obzirom da su izrađeni od biokompatibilnih materijala, zubni implantati će bez problema srasti s prirodnim tkivom zubne čeljusti.

Nakon ugradnje, proces potpunog oporavka traje 3-6 mjeseci, a implantat će se u potpunosti ponašati poput prirodnog zuba i funkcionalno i estetski. Pacijent odmah nakon ugradnje primijeti poboljšanje u strukturi lica, posebno u obrazima i govoru, te primjećuje da mu je vraćeno samopouzdanje i osmijeh na lice, osmijeh kojim će od sada svakodnevno osvajati sve oko sebe.

Zubni implantati doživotno su protetsko rješenje, no da bi trajali, potrebno je održavati oralnu higijenu redovito i pravilno, kao i kod prirodnih zubi.

Zašto ugraditi dentalne implantate kod nas?

U stomatološkoj ordinaciji Smile Design Kovač očekuju vas najmodernije i inovativne tehnologije te bezbroj mogućnosti i unapređenja dugotrajnog i kvalitetnog osmijeha. Koristimo dentalne implantate vrhunske kvalitete branda Astra EV koji su se sa svojih 98% sigurnosti ugradnje dokazali kao najbolji zubni implantati i najugodnija opcija za svakoga pacijenta te ugradnju čine jednom od najsigurnijih i najdugotrajnijih terapija dentalne medicine. Uz Astra EV implantate koristimo i premium Nobel Biocare zubni implantat.

 • Besplatni stomatološki pregled
 • Individualni pristup i dijagnostika
 • Doživotna garancija
 • Potpuno bezbolna i brza ugradnja
 • Privremeni zubi odmah
 • Stručnjaci s nekoliko tisuća ugrađenih

Opis zahvata

  • Rendgenska dijagnostika

   Prije ugradnje zubnih implantata potrebno je izvršiti rendgensku dijagnostiku radi utvrđivanja stanja zubne čeljusti te planiranje daljnjeg tijeka postupka.

  • Ugradnja implantata

   Implantat se ugrađuje bezbolno, pod lokalnom anestezijom. Postupak ugradnje traje samo 15 minuta

  • Postavljanje gingivoformera

   Ugrađeni implantat srasta s čeljusnom kosti 3-6 mjeseci. Pacijent za to vrijeme nosi privremeno protetsko rješenje. Tijekom ovog razdoblja na zubni implantat postavlja se i gingivoformer čija je uloga priprema i oblikovanje zubnog mesa za trajno protetsko rješenje.

  • Postavljanje krunice ili mosta

   Nakon završenog oporavka, na ugrađeni implantat postavlja se suprastruktura te trajna krunica ili zubni most.

  Pitaj doktora

  Imate upit vezan za zubne implantate?
  Postavite upit doktoru.

  Naručite se

  Zatražite svoj termin za individualne konzultacije ili
  besplatan stomatološki pregled.
  Implantat u zubnom tikivu

  Prednosti zubnih implantata

  Nadomještanje jednog izgubljenog zuba

  U slučaju nedostatka jednog zuba, implantat omogućava idealno rješenje pri kojem se izbjegava invazivno brušenje susjednih prirodnih zuba. Ugradnja implantata dugoročno je i kvalitetno rješenje u odnosu na zubni most za koji je potrebno susjedne zube brusiti kako bismo premostili bezubu površinu. Čak i u slučajevima kad prvo treba ukloniti postojeći zub, u našoj ordinaciji radimo ugradnju odmah nakon vađenja zuba.

  Nedostatak nekoliko zuba

  Ovisno o broju izgubljenih zubi, vrši se ugradnja dva ili više implantata koji premošćuju bezubu regiju. U ovakvim slučajevima rade se mostovi na zubnim implantatima koji su izvrsna zamjena za vaše prirodne zube. Ovim putem izbjeći ćemo mobilnu protezu i, ono najvažnije, očuvat ćemo Vaše zdrave zube.

  Gubitak svih zubi – potpuna bezubost

  U slučaju potpune bezubosti, gubitak zuba nadomješta se fiksnim zubnim mostom ili zubnom protezom koja se pričvršćuje na zubne implantate i premošćuje bezubu površinu.

  Dugotrajnost

  Uz pravilno održavanje oralne higijene i redovite stomatološke kontrole, zubni implantati, zahvaljujući materijalima i kvaliteti izrade, predstavljaju doživotno protetsko rješenje.

  Cijena ugradnje implantata

  Jeste li vi kandidat za ugradnju implantata i koji implantološki sustav je idealan za vas?

  Putem stomatološkog pregleda i rendgenske dijagnostike te još nekoliko faktora utvrđuje se je li je pacijent kandidat za zubni implantat. Kao glavni preduvjet za postupak ugradnje implantata je dobra, zdrava i kvalitetna kost, no i u slučaju nedostatka kosti nudimo rješenja kroz oralnu kirurgiju, poput ugradnje umjetne kosti te dodatna fiksna rješenja kod totalne bezubosti, kao što je All on 4.

  Cijena zubnog implantata

  Zbog raznih mogućnosti i rješenja, ovisno od pacijenta do pacijenta, cijena ugradnje zubnih implantata ovisi o opsežnosti zahvata, broju zubi koje treba nadomjestiti, rezultatima dijagnostike, odnosno dodatnim postupcima koje po potrebi treba izvršiti i drugim čimbenicima.

  Pitajte doktora, saznajte cijenu zubnog implantata te putem besplatnog stomatološkog pregleda u našoj ordinaciji u Osijeku saznajte jeste li kandidat za ugradnju implantata!

  Često postavljena
  pitanja

  Bruse li se susjedni zubi?
  Boli li ugradnja?
  Koliko dugo traje postupak ugradnje?
  Hoću li zubne implantate osjećati kao svoje prirodne zube?
  Koliko traju zubni implantati?
  Koja je cijena zubnog implantata?
  Zubni implantati akcija – postoji li akcija za povoljniju cijenu zubnih implantata kod Vas?  Kontakt informacije

  Adresa

  Osijek
  Ulica kralja Zvonimira 33, 31327, Općina Bilje

  Radno vrijeme

  • Parni datumi:
   13:00 h – 20:30 h
  • Neparni datumi:
   07:00 h – 14:30 h
  • Radna subota:
   Druga u mjesecu