Digital smile design

Digital smile design revolucionarna je metoda u svijetu estetske stomatologije, kako za doktore, tako i za pacijente. Zasniva se na virtualnom planiranju i dizajniranju željenog osmijeha na temelju računalne obrade fotografija i videozapisa pacijentova lica i zubnih proporcija pri različitim kretnjama i ekspresijama, poput govora, smijeha i sl. Ovim postupkom u konačnici pacijent dobiva priliku unaprijed vidjeti digitalni prikaz svog budućeg osmijeha, maksimalno prilagođenog njegovom izrazu lica, te zajedno s doktorom ima priliku i utjecati na izgled svog novog osmijeha.

DSD cover photo

Prednost digital smile designa

Ključna prednost DSD-a leži u tome što iz temelja mijenja jednu od osnovnih prepreka u stomatologiji, a to je da pacijent vidi svoje nove zube i osmijeh tek na kraju postupka. Putem digital smile designa svoj budući osmijeh možete provjeriti unaprijed, prije samih stomatoloških zahvata, bez obzira radilo se o promjeni položaja zuba, korekciji odnosa zubi i zubnog mesa, korekciji oblika ili veličine zuba, nedostatka jednog ili više zubi te promjeni boje zubi.

Budući osmijeh pacijenta

Planiranje stomatološkog rada

Zubi su samo dio savršenog osmijeha, cilj DSD-a je pronalazak savršenog oblika i veličine zuba koji će se u potpunosti slagati s pacijentovim željama, emocijama, osmijehom, ekspresijom lica i osobnošću.

Ova revolucionarna metoda omogućava jedan moderan i individualan pristup putem kojeg pacijent može izraziti svoje želje i objasniti svoju viziju, o istoj se konzultirati sa doktorom, dodatno educirati o planu rada i terapije te svoj savršeni osmijeh pretvoriti u stvarnost.

 • Individualan i edukativan pristup
 • Osmijeh vidite unaprijed
 • Minimalno invazivna stomatologija
 • Brz i bezbolan postupak
 • Zubna estetika u skladu s prirodom
 • Postupak ne zahtijeva anesteziju
DSD na apple računalu

Digital smile design – postupak kroz faze

Prvi korak u digital smile designu je uzimanje digitalne fotografije vašeg lica prilikom različitih ekspresija te fotografije samih značajki vašeg trenutnog osmijeha te imamo polazišnu točku za sljedeći korak.

U drugoj fazi radimo na digitalnom dizajnu osmijeha te u ovom procesu sudjeluju i doktor i pacijent. Po završetku postupka, pacijent ima priliku vidjeti svoj budući novi osmijeh u digitalnom obliku prije nego što je uopće izvršen bilo kakav stomatološki zahvat u praksi.

Nakon druge faze, doktor pomoću privremenog materijala za estetske ispune prema dogovoru iz druge faze oblikuje vaše nove zube. Ovaj postupak naziva se mock-up. Nakon što je mock-up postupkom u praksi kreiran izgled vašeg novog osmijeha, uzima se silikonski otisak prema kojem se u laboratoriju wax-up postupkom u vosku oblikuje vaš novi osmijeh koji može, a i ne mora biti i konačna verzija, ovisno o vašim željama i zadovoljstvu istim.

digitalna slika zubi

Vizualni prikaz novog osmijeha jamči zadovoljstvo pacijenta

U stomatološkoj ordinaciji Smile Design Kovač zadovoljstvo pacijenta na prvome je mjestu. Upravo radi toga pratimo najmodernije i najinovativnije tehnologije dentalne medicine kako bismo vam omogućili potpuno estetsko i funkcionalno zbrinjavanje na jednome mjestu.

Rezervirajte svoj termin i pogledajte svoj budući osmijeh.

Često postavljena
pitanja

Što je digital smile design?
Koja je cijena digital smile designa?

   Kontakt informacije

   Adresa

   Šamačka 1, 31000 Osijek

   Radno vrijeme

   • Ponedjeljak:
    13:00 h – 20:30 h
   • Utorak:
    07:00 h – 14:30 h
   • Srijeda:
    13:00 h – 20:30 h
   • Četvrtak:
    13:00 h – 20:30 h
   • Petak:
    07:00 h – 14:30 h