Digital smile design

Digital smile design revolucionarna je metoda u svijetu estetske stomatologije, kako za doktore, tako i za pacijente. Zasniva se na virtualnom planiranju i dizajniranju željenog osmijeha na temelju računalne obrade fotografija i videozapisa pacijentova lica i zubnih proporcija pri različitim kretnjama i ekspresijama, poput govora, smijeha i sl. Ovim postupkom u konačnici pacijent dobiva priliku unaprijed vidjeti digitalni prikaz svog budućeg osmijeha, maksimalno prilagođenog njegovom izrazu lica, te zajedno s doktorom ima priliku i utjecati na izgled svog novog osmijeha.

DSD cover photo

Prednost digital smile designa

Ključna prednost DSD-a leži u tome što iz temelja mijenja jednu od osnovnih prepreka u stomatologiji, a to je da pacijent vidi svoje nove zube i osmijeh tek na kraju postupka. Putem digital smile designa svoj budući osmijeh možete provjeriti unaprijed, prije samih stomatoloških zahvata, bez obzira radilo se o promjeni položaja zuba, korekciji odnosa zubi i zubnog mesa, korekciji oblika ili veličine zuba, nedostatka jednog ili više zubi te promjeni boje zubi.

Budući osmijeh pacijenta

Planiranje stomatološkog rada

Zubi su samo dio savršenog osmijeha, cilj DSD-a je pronalazak savršenog oblika i veličine zuba koji će se u potpunosti slagati s pacijentovim željama, emocijama, osmijehom, ekspresijom lica i osobnošću.

Ova revolucionarna metoda omogućava jedan moderan i individualan pristup putem kojeg pacijent može izraziti svoje želje i objasniti svoju viziju, o istoj se konzultirati sa doktorom, dodatno educirati o planu rada i terapije te svoj savršeni osmijeh pretvoriti u stvarnost.

 • Individualan i edukativan pristup
 • Osmijeh vidite unaprijed
 • Minimalno invazivna stomatologija
 • Brz i bezbolan postupak
 • Zubna estetika u skladu s prirodom
 • Postupak ne zahtijeva anesteziju
DSD na apple računalu

Digital smile design – postupak kroz faze

Prvi korak u digital smile designu je uzimanje digitalne fotografije vašeg lica prilikom različitih ekspresija te fotografije samih značajki vašeg trenutnog osmijeha te imamo polazišnu točku za sljedeći korak.

U drugoj fazi radimo na digitalnom dizajnu osmijeha te u ovom procesu sudjeluju i doktor i pacijent. Po završetku postupka, pacijent ima priliku vidjeti svoj budući novi osmijeh u digitalnom obliku prije nego što je uopće izvršen bilo kakav stomatološki zahvat u praksi.

Nakon druge faze, doktor pomoću privremenog materijala za estetske ispune prema dogovoru iz druge faze oblikuje vaše nove zube. Ovaj postupak naziva se mock-up. Nakon što je mock-up postupkom u praksi kreiran izgled vašeg novog osmijeha, uzima se silikonski otisak prema kojem se u laboratoriju wax-up postupkom u vosku oblikuje vaš novi osmijeh koji može, a i ne mora biti i konačna verzija, ovisno o vašim željama i zadovoljstvu istim.

digitalna slika zubi

Vizualni prikaz novog osmijeha jamči zadovoljstvo pacijenta

U stomatološkoj ordinaciji Smile Design Kovač zadovoljstvo pacijenta na prvome je mjestu. Upravo radi toga pratimo najmodernije i najinovativnije tehnologije dentalne medicine kako bismo vam omogućili potpuno estetsko i funkcionalno zbrinjavanje na jednome mjestu.

Rezervirajte svoj termin i pogledajte svoj budući osmijeh.

Često postavljena
pitanja

Što je digital smile design?
Koja je cijena digital smile designa?

   Kontakt informacije

   Adresa

   Osijek
   Ul. kralja Zvonimira 33, 31327, Bilje

   Radno vrijeme

   Ponedjeljak – Petak

   • Parni datumi:
    13:00 h – 20:30 h
   • Neparni datumi:
    07:00 h – 14:30 h
   • Radna subota:
    Druga u mjesecu